توقیف ۴۰ تن سیب‌زمینی مشکوک به آبیاری با فاضلاب در همدان

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به دغدغه مهم آبیاری سبزیجات با فاضلاب، از اقدامات نظارتی و برخوردهای قاطع با متخلفان خبر داد و گفت: اخیرا ۴۰ تن سیب‌زمینی مشکوک به آبیاری با فاضلاب توقیف و مورد آزمایش قرار گرفته است.

به گزارش "همدان نیوز"، مهدی دیناری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات مرکز بهداشت همدان به تبیین عملکرد، خدمات و برنامه‌های پیش‌روی مرکز بهداشت شهرستان پرداخت.

وی با تأکید بر اهمیت رویکرد تخصصی به موضوع سلامت، عنوان کرد: سلامت صرفاً نبود بیماری نیست، بلکه طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، شامل رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان افزود: مرکز بهداشت شهرستان همدان با پوشش حدود ۴۰ درصد از جمعیت استان، یکی از مهم‌ترین واحدهای زیرمجموعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به شمار می‌رود که این مرکز با در اختیار داشتن ۳۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۳۰ پایگاه بهداشتی و ۴۸ خانه بهداشت، گستره وسیعی از خدمات بهداشتی را به مردم ارائه می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به خدمات این مرکز گفت: ما طیف وسیعی از مراقبت‌های بهداشتی از بدو تولد تا سالمندی را در حوزه‌هایی مانند پیشگیری و کنترل بیماری‌ها، سلامت خانواده، جوانی جمعیت، سلامت روان، تغذیه، بهداشت روانگردان‌ها، سلامت دانش‌آموزان و دانشجویان و خدمات تشخیصی و آزمایشگاهی ارائه می‌دهیم.

دیناری با بیان اینکه بیش از ۱۲ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و ۶ هزار واحد کارگاهی و صنعتی تحت نظارت این مرکز قرار دارند، عنوان کرد: نظارت بر سلامت شاغلان نیز از طریق مراکز معاینات طب کار انجام می‌شود.

وی به فعالیت‌های تخصصی‌تر مرکز نیز اشاره کرد و گفت: مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری با رعایت محرمانگی کامل به افراد دارای مشکلات مربوط به بیماری‌های نظیر اعتیاد خدمات ارائه می‌دهد؛ همچنین مرکز سلامت روان نیز به بیماران معرفی‌شده از بیمارستان‌ها و مراکز سلامت، خدمات غربالگری و درمانی ارائه می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان از وجود مرکز مشاوره ویژه زنان آسیب‌پذیر و مرکز غربالگری تیروئید نوزادان در بیمارستان‌های فاطمیه و آتیه خبر داد و گفت: در این مراکز، نوزادان ۳ تا ۵ روزه تحت آزمایش‌های غربالگری قرار می‌گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری مجمع سلامت شهرستان همدان طی روز شنبه یازدهم مرداد خبر داد و گفت: این مجمع با حضور مهمانان استانی، مسئولان شهرستانی، خیرین سلامت و فعالان حوزه بهداشت برگزار خواهد شد.

دیناری با اشاره به جایگاه قانونی این مجمع گفت: در سطح ملی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رئیس‌جمهور و دبیری وزیر بهداشت فعالیت دارد و این ساختار در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز در قالب کارگروه‌ها و مجامع سلامت تشکیل می‌شود و ریاست این کارگروه در شهرستان بر عهده فرماندار است.

وی به اهداف مجمع سلامت شهرستان اشاره کرد و افزود: معرفی مرکز بهداشت و عملکرد آن، تقدیر از فعالان حوزه سلامت، بیان چالش‌ها و مشکلات موجود، طرح نیازهای مرکز و دعوت از مسئولان، نخبگان و اساتید برای ارائه راهکارهای علمی در حوزه سلامت از موضوعات مورد توجه است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان سه محور اصلی مجمع امسال را شامل سلامت مردان، حمایت از مادران در سنین باروری در چارچوب قانون جوانی جمعیت و اختلالات سلامت روان با تاکید ویژه بر مسئله خودکشی دانست.

وی تأکید کرد: با برگزاری این مجمع و همفکری میان مسئولان، اساتید دانشگاه و متخصصان، امیدواریم بتوانیم در جهت رفع چالش‌های سلامت استان و شهرستان گام‌های موثری برداریم.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اهمیت تعامل مردم با مراکز جامع سلامت، آن را یکی از چالش‌های موجود عنوان کرد و گفت: بررسی این موضوع مهم است و کارشناسان باید اظهارنظر کنند تا راهکارهای بهتری برای ارتباط با این مراکز در شهرها باشد؛ در روستاها این ارتباط قوی‌تر است.

وی با اشاره به اینکه امروز ۵۰ درصد مردم شهرستان همدان به مراکز جامع سلامت مراجعه می‌کنند و عمده آنها به بیمارستان‌ها مراجعاتی‌ دارند و باید ارتباط آنها با مراکز جامع سلامت را بیشتر کنیم افزود: امروز به دنبال برگزاری مجمع سلامت و برگزاری مجمع خیرین سلامت شهرستان همدان هستیم تا بتوانیم در این حوزه اقداماتی را بهتر پیش ببریم.

دیناری تأکید کرد: مراکز جامع سلامت شهرستان همدان بر اساس پروتکل‌های بهداشتی و حاکمیتی کشور انجام وظیفه می‌کنند و نگاه ما در حوزه سلامت پیشگیری و نه درمان است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر نحوه کنترل آبیاری سبزیجات با فاضلاب خاطرنشان کرد: بهداشت بیشتر اقدامات  فرهنگی را شامل می‌شود تا ابلاغ دستورالعمل‌ها؛ یکی از مشکلات ما آبیاری سبزیجات مزارع با فاضلاب در پایین دست شهر است و  تمام تلاش‌ها در جهت جلوگیری و قطع این نوع آبیاری‌ها بوده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به برگزاری کارگروه آب و فاضلاب طی اسفندماه سال گذشته در سطح شهرستان افزود: نماینده دادستان، فرماندار یا معاون ایشان و از جهادکشاورزی در این گروه حضور فعال دارند و هرجا احساس کنیم تخلفی صورت گرفته برخورد کرده و مماشاتی‌ در این زمینه نداریم.

وی تصریح کرد: از قبل در بخش‌هایی از سطح شهرستان فاضلاب به آب رودخانه‌های فصلی ورود کرده که ما به دنبال جداسازی هستیم اما متاسفانه هنوز نتوانستیم به صفر برسانیم درحالی که خیلی از فعالیت‌ها را انجام دادیم.

دیناری بالابردن سطح آگاهی مردم را مهم برشمرد و گفت: از مردم می‌خواهیم در جاهایی که می‌دانند از فاضلاب برای آبیاری سبزیجات و صیفیجات استفاده می‌شود، ما را مطلع سازند.

وی بیان کرد: برای نمونه طی دو هفته گذشته ۴۰ تن سیب‌زمینی که مشکوک به آبیاری فاضلاب بود را توقیف کردیم و منتظر جواب آزمایش‌ها هستیم تا در صورت قطعیت معدوم‌سازی انجام شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه عمده کار ما پیشگیری است و این پیشگیری مطالبه عمومی بوده و نه شخصی و ارگانی گفت: موضوع ما سلامت مردم است و مسئله مهمی که می‌طلبد رسانه‌ها در کنار ما باشند و در این امر یاری کنند.